Tuesday, 5 November 2013

Vegan Peanut Butter Chocolate Chip Cookies | Erdnussbutter-Schoko-Cookies



Urgh, I can tell you, making our own bread is totally frustrating! Completely, absolutely frustrating! | Urgh, eins kann ich euch sagen: euer eigens Brot zu backen ist total frustrierend! Völlig, absolut frustrierend!

Yepp, you got it! I messed it up. The sourdough starter I mentioned before didn´t turn out well... | Yepp, ihr habts erraten! Ich habe es versaut! Der Sauerteig, den ich schon einmal erwähnt habe war nicht gut...

....hm, yeah, it landed in my toilet... | ...hm, ja, er landete in der Toilette...

So I got myself instant sourdough in the health store. Yeah, I know, there are weird things out there... instant sourdough. | Also, habe ich im Bioladen Sauerteigxtrakt besorgt. Ja, ich weiß, es gibt komische Dinge... Sauerteigextrakt.

 Anyways, something that is far, far, really far away from being frustrating is a good peanut butter cookie. Right? Everybody loves peanut butter! | Naja, jedenfalls, etwas das ganz und gar nicht frustrierend ist, ist ein guter Peanut Butter Cookie. Nicht wahr? Jeder liebt Erdnussbutter!

To compensate stated sourdough induced stress I made a batch of these yummies! | Um meinen eben erwähnten Sauerteig-induzierten Stress zu kompensieren habe ich eine Ladung dieser Leckerbissen gebacken.  

They slightly differ from classic peanut butter cookies. Yes, creative me (just kidding) put in some chocolate chips. | Sie unterscheiden sich ein wenig von klassischen Peanut Butter Cookies. Ja, mein kreatives ich (Scherz) hat ein paar Schokoladenchips hinzu gegeben.



Ingredients | Zutaten:

  • 1 cup brown sugar | 1 Tasse brauner Zucker
  • 2 1/2 cup all-purpose flour | 2 1/2 Tasse Mehl 
  • egg replacement equal to 2 egg | Eiersatz der 2 Eiern entspricht
  • 1/2 cup vegan margarine | 1/2 Tasse vegane Margarine
  • 1/2 cup vegetable shortening | 1/2 Tasse Pflanzenfett
  • 1 cup peanut butter | 1 Tasse Erdnussbutter
  • 2 teaspoons vanilla extract  | 2 TL Vanille-Extrakt
  • 1/2 teaspoon baking soda | 1/2 TL Natron
  • 1 teaspoon baking powder | 1 TL Backpulver
  • 1/4 teaspoons salt | 1/4 TL Salz
  • 1 cup dark chocolate chips | 1 Tasse dunkle Schokoladenchips

  Instructions | Anleitung:

  1. Preheat oven to 180°C. Line pan with baking sheet. In a bowl mix flour, baking powder and baking soda. | Heizt den Ofen auf 180°C vor und gebt Backpapier auf das Blech. Vermischt Mehl, Backpulver und Natron in einer Schüssel. 
  2. In the bowl of a mix together egg replacement, shortening, margarine, peanutbutter, brown sugar, salt and vanilla. | Vermischt Eiersatz, Margarine, Pflanzenfett, braunen Zucker, Salz, Erdnussbutter und Vanille miteinander.
  3. On low speed add the flour mixture. Beat until dough is smooth. | Gebt das Mehlgemisch bei geringer Geschwindigkeit hinzu. Mixt bis der Teig glatt wird.
  4. Fold in chocolate chips. | Hebt die Schokoladenchips unter.
  5. Form dough into small balls (or be lazy like me and use an ice cream scoop) and place on the pan. Bake in preheated oven for about 13-15 minutes. | Formt kleine Teigbällchen (oder seid faul wie ich und verwendet einen Eisportionierer) und gebt sie auf das Blech. Backt sie für etwa 13-15 Minuten im vorgeheizten Ofen bei 180°C.
Recipe from "The Everything Vegan Baking Cookbook" by Lorena Novak Bull. | Rezept nach " The Everything Vegan Baking Cookbook" von Lorena Novak Bull. 


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