Friday, 6 September 2013

Cream Cheese Frosting | Frischkäse-Frosting

Cream Cheese Frosting Frischkäse-Frosting

Hey,
now we wanna start with some very basic recipe. Though it´s basic it´s also essential for making cupcakes. Yeah, we´re talking about frosting!!!
This is one of my favorite frostings. It´s sweet, not too buttery and has a delicious vanilla taste.
I really like it on carrot (recipe klick here) and red velvet (cup)cakes, but it also works very well with simple vanilla cakes.
Ich möchte euch gerne ein Basis-Rezept vorstellen. Obwohl es ein Basic ist, ist es unerlässlich, um Cupcakes zu machen. Genau, ich meine das Frosting!

Das hier ist eines meiner Lieblingsfrostings. Es ist süß, nicht zu süß, nicht zu buttrig und hat einen leckeren Vanillegeschmack. 
Es schmeckt sehr gut auf Karotten- (Rezept hier) und Red-Velvet-Cupcakes. Es passt aber auch sehr gut zu einfachen Vanille-Cupcakes.


 Ingredients | Zutaten:

  • 1/2 cup butter (at room temperature) | 1/2 Tasse Butter (Zimmertemperatur) ~ 125 g
  • 1 1/2 cups confectioner´s sugar (you can use more, if you like it sweet) | 1 1/2 Tassen Puderzucker
  • 1/3 cup cream cheese | 1/3 Tasse Frischkäse
  • 1 vanilla bean (vanilla extract probably works as well) | 1 Vanilleschote

The frosting is enough to cover about 12 cupcakes. But I don´t put to much frosting on a cupcake. Frosting-lovers should double the recipe.
Das Frosting reicht für etwa 12 Cupcakes. Aber ich verwende in der Regel nicht viel Frosting für ein Cupcake. Frosting-Fans sollten das Rezept besser verdoppeln.

  Instructions | Anleitung:

  1. Cut the butter in to pieces and put them into the bowl of your mixer. Beat until light and fluffy.| Zerteilt die Butter und schlagt sie im Mixer bis sie leicht und fluffig wird.

  2. Scratch out the vanilla bean and add the seeds to your butter. | Kratzt die Vanilleschote aus und fügt das Mark der Butter hinzu.
  3. Carefully add the confectioner´s sugar and beat until incorporated. | Fügt vorsichtig den Puderzucker hinzu und mixt die Masse bis er vollständig eingearbeitet ist.
  4. Add the cream cheese and beat carefully. | Fügt den Frischkäse hinzu und mixt die Masse vorsichtig.
  5. If the frosting seems to moist and won´t mix up well, just add a little bit more confectioner´s sugar. | Falls das Frosting zu feuht erscheint oder sich nicht gut vermengt, gebt noch etwas Puderzucker hinzu.
PS: The more confectioner´s sugar you use the more white the frosting becomes.
PS: Je mehr Puderzucker ihr verwendet, desto weißer wird das Frosting.

Now you are ready to frost your cupcakes! You can use a piping bag or a spatula for it. Here is an example using a piping bag with a closed star tip.
Jetzt könnt ihr eure Cupcakes verzieren. Dazu könnt ihr einen Spriztzbeutel oder eine (Winkel-)Palette verwenden. Hier ist ein Beispiel mit einer geschlossenen Sterntülle.


Cream Cheese Frosting Frischkäse-Frosting


Enjoy and have a great weekend!
Viel Spaß!

2 comments:

  1. This recipe is just amazing. It tastes delicious and is now my favourite topping for my cupcakes.

    Greets, Donna

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  2. Hallo,

    super *lecker ;) *wow, das muss ich auch probieren, denn ich mag gesunde Rezepte ;) und suche auch immer
    wieder neue Ideen.

    Danke und lieben Gruß
    Katrin

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