Friday, 6 September 2013

Carrot Cupcakes | Karotten-Cupcakes


Frosting Swirl

Hi there!
So, this is my first post. I´m so excited!
Okay, let´s get started. 
I want to present my favorite cupcake in, like, ever!
These cuties are fluffy, moist, a bit spicy and so delicious. Well, and carrots are healthy cause they´re vegetables, aren´t they? Isn´t that, what our parents told us "Eat your carrots, they are good for your eyes."?
Das ist also mein erster Post. Ich bin so aufgeregt!
Dann legen wir mal los.
Ich möchte euch mein absolutes Lieblingscupcake vorstellen.
Diese Leckerbissen sind fluffig, saftig, etwas würzig und so lecker. Und Krotten sind gesund, nicht wahr? Haben uns unsere Eltern doch immer gesagt "Iss deine Karotten, die sind gesund für die Augen!".


 Ingredients | Zutaten:

  • 1 cup all-purpose flour | 1 Tasse Mehl
  • 3/4 cup granulated sugar | 3/4 Tasse Zucker
  • 2 eggs | 2 Eier
  • 1/2 cup vegetable oil | 1/2 Tasse Pflanzenöl
  • 1/2 cup chopped hazelnuts (walnuts are delicious as well) | 1/2 Tasse gemahlene Hasel- oder Walnüsse
  • 2 cups (about 250-275 g) shredded carrots (I use freshly shredded) | 2 Tassen frisch geraspelte Karotten (etwa 250-270 g) 
  • 1 teaspoon baking soda | 1 TL Natron
  • 1/2 teaspoon baking powder | 1/2 TL Backpulver
  • 1 1/2 teaspoons ground cinnamon | 1 1/2 TL gemahlener Zimt
  • 1/2 teaspoon ginger (freshly shredded or powder) | 1/2 TL Ingwer (frisch oder gemahlen)
  • 1/4 teaspoon freshly ground nutmeg | 1/4 TL frisch gemahlenes Muskat

This makes about 15 normal sized cupcakes. I cannot exactly tell for how many mini-cupcakes the batter suffices, because minis are way too small for the carrot cake-lovers here. They never get old in this household.
Das Rezept ergibt etwa 15 normal-große Cupcakes. Wieviele Mini-Cupcakes es ergibt, kann ich nicht sagen. Es lohnt sich nicht so kleine Karotten-Cupcakes zu machen, sie werden eh zu schnell gegessen.

  Instructions | Anleitung:

  1. Preheat oven to 180°C. Line muffin pans with cupcake liners. In a bowl mix flour, nuts, baking powder, baking soda and spices. | Heizt den Ofen auf 180°C vor und gebt Cupcakeförmchen in euer Cupcake- bzw. Muffinblech. Vermischt Mehl, Nüsse, Backpulver, Natron und die Gewürze in einer Schüssel.
  2. In the bowl of a mixer beat eggs until foamy. | Schlagt die Eier im Mixer schaumig.
  3. Carefully add the sugar. And beat on medium speed until incorporated. | Gebt vorsichtig den Zucker hinzu und mixt auf mittlerer Stufe. 
  4. Add oil in a small stream while beating the batter on low to medium speed. | Fügt das Öl in einem dünnen Strahl hinzu, während ihr die Masse bei geringer bis mittlerer Geschwindigkeit mixt.
  5. On low speed add the flour mixture until fully incorporated. | Gebt das Mehlgemisch bei geringer Geschwindigkeit hinzu.
  6. Carefully fold in the shredded carrots. | Hebt nun vorsichtig die geraspelten Karotten unter. 
     
  7. Fill cupcake liners about 2/3 full (I use an ice cream scoop for that) and bake in preheated oven for 15-18 minutes. | Füllt nun die Cupcakeförmchen zu etwa 2/3 mit Teig (ein Eisportionierer ist dabei hilfreich) und backt sie für 15-18 Minuten im vorgeheizten Ofen.
  8. Let the cupcakes cool in the pan for about 1-2 minutes, then remove them carefully and let them cool on a rack. | Lasst die Cupcakes für 1-2 Minuten in der Form abkühlen und nehmt sie dann vorsichtig heraus, um se auf einem itter abkühlen zu lassen. 
I like to top them with cream cheese frosting (recipe klick here) and decorate them with chopped nuts. I used a spatula to spread and swirl the frosting on top of these yummies.
Ich verwende gerne Frischkäse-Frosting (Rezept hier) und gehackte Nüsse, um die Cupcakes zu dekorieren. Ich habe eine Winkelpalette verwendet um das Frosting auf diesen Cupcakes zu verteilen und zu swirlen.


Frosting Swirl

Voila!

And now, ready to taste!
Enjoy and have fun!
Und nun könnt ihr sie probieren!
Viel Spaß!

3 comments:

  1. Hi,
    these Cuppies look delicious and pretty :-)
    I will try the recipe soon.

    Best wishes

    ReplyDelete
  2. I tried the carrot Cupcake. Usually frosting is not one of my strong points but i followed the instructions as you mentioned...and finally it worked :-)

    So, thanks for the description...i stay tuned for other posts!!

    ReplyDelete